5 september 2017

Dinsdag 5 september 2017
Met een lichte buikpijn en onbestemd gevoel door het vertrek van Jelle en Inge, de laatste dingen ingepakt voor onze vakantie. Vanochtend besloten om eerst koers te zetten naar Ribeauvillé in Frankrijk. Onderweg hotel au Lion geboekt. In Ribeauvillé is een kaasboerderij van de zoon van een vroegere werkgever van Kees. Daar werkt als het goed is Waldeck. Kees heeft hem in Udenhout kaasmaken geleerd. Het contact hebben we door de jaren heen verloren en we zijn benieuwd hoe het met hen gaat.
Wat een takkeneind…had me er even niet op ingesteld. Maar we rijden nu bij Nancy en zijn 131 km verwijderd van ons einddoel voor vandaag. Best fijn dat je nu gewoon 3G hebt in buitenland en je appjes kan ontvangen.

De eerste foto vanuit India is binnen, mooie foto van straatbeeld, gekkenhuis daar in New Delhi. Jelle en Inge moeten nog even wennen aan dat straatleven en de opdringerigheid.


Nog anderhalf uur rijden… met Steve Seasick en Bruce Springsteen rijden we door het prachtig glooiende landschap van NoordFrankrijk…

bahbah… ik kom er net achter dat we de kussens vergeten zijn… op naar de LeClerc of zo’n mega winkel hier, morgen voor kussens. Vannacht in t hotel zullen er wel kussens zijn. 😉

 

Hotel Au Lion, midden in t oude centrum van Ribeauvillé, per ongeluk twee kamers gereserveerd, maar eentje betaald gelukkig dus er kon er eentje vervallen. Kamer prima, badkamer alleen bad, lastig douchen maar geen probleem, eerst op naar Ferme l’Hirondelle op zoek naar Waldeck… Drie mannen aan het bier in de tuin van het huis voor personeel, Waldeck blijkt er niet meer te wonen, woont vlakbij Colmar nu. Le patron, Rene van der Meiden werd gebeld en kwam er meteen aan. Goed om hem weer eens te zien en spreken, weinig positiefs over Waldeck maar hartelijk ontvangen met een biertje en een wijntje. En nu we er toch zijn ook een rondje door het pakhuis en de kaasmakerij. Mooie nieuwe opslag en kaasjes zien er goed uit. Met telefoonnummer van Waldeck terug naar het hotel, eerst maar iets eten. Jammer genoeg worden we pas na lang wachten geholpen en heeft ook de vis en flammkuchen iets te lang staan wachten voordat ie op ons tafeltje komt. Slapen op heerlijke bedden met geroezemoes en een fontein op t pleintje… heerlijk. Klaar voor een nieuwe dag, nog geen teken van Waldeck na een appje van Kees zijn kant.

3 Replies to “5 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *