Popkoor0183

Sinds september ben ik lid van popkoor0183!

Energiek, actueel en vol overtuiging. Dat zijn de woorden waarmee je Popkoor 0183 omschrijft. Het koor is een echte millennial; 2000 was het begin van deze muzikale vereniging. Met ruim 45 leden bestaande uit baritons, alten en sopranen repeteert ze elke maandagavond met veel plezier in Theater De Vijf Zinnen in Gorinchem. Dit doet zij samen met haar nieuwe dirigent Susanne van Althuis.

Wat is het repertoire? Het koor zingt voornamelijk Popnummers van nú maar soms gaat ze ook even terug in de tijd. Denk aan songs als ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars, ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake, ‘Heading up high’ van Armin van Buuren / Kensington en ‘Earth Song’ van Michael Jackson. Met deze nummers stond Popkoor 0183 afgelopen juni nog te stralen op het podium van De Vijf Zinnen met de show True Colors. Een voorstelling dat gaat over alle dimensies van het leven van angst en verdriet tot liefde en geluk en waarin kleur bekennen centraal staat.

Tijdens concerten laat Popkoor 0183 vol energie en overtuiging zien wat ze kan. Dat is niet alleen door te zingen, maar ook hoe je emoties doormiddel van muziek kunt ervaren. Naast goede zangkwaliteit is een overtuigende choreografie daarom ook erg belangrijk. Het gaat om de beleving van de muziek. Dat zorgt voor gepassioneerde leden die het publiek kunnen meenemen op een muzikale reis.

Naast de serieuze inspanningen voor de repetities en optredens is er ook tijd voor gezelligheid. Want daar gaat het tenslotte om: Zingen is leuk! Zo is er bijvoorbeeld elk jaar een koorweekend en worden er regelmatig ander activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue/buffet.

Heb jij zangtalent? Heb je gevoel voor ritme? En heb jij zin in gezelligheid? Kom dan eens meedoen op maandagavond. Ga naar www.popkoor0183.nl en volg ons op Facebook.

www.popkoor0183.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *