8 september – afscheid en weerzien

Alweer goed geslapen, ook al was het een andere, kleinere en goedkopere kamer. En na een wederom goed stevig ontbijt de dag begonnen met een bezoek aan de grootste wijncoöperatie van de wereld, 450 wijnboeren zijn daarbij aangesloten. Het is vanaf 5 uur ’s ochtends een komen en gaan van de wijnboeren die met grote gele plastic bakken op hun kar achter de trekker, de geplukte druiven bij deze coöperatie brengen. Een bezoek zeker waard. We hebben wat wijn gekocht en de ontvangstruimte en winkel bekeken. Leuk en interessant.

   

Inmiddels ook contact gehad met broer Jan Beuzekom. Die maakt AOP Gruyère kaas in de omgeving van Bern in Zwitserland. Ook al een bezoek waard maar pas nadat we het verval van de Rijn (15,70 meter) van dichtbij bekeken hebben bij Fessenheim net voor Bazel.

En wat is Zwitserland mooi!!! Geen ‘fuchie’ te zien langs de weg (Ria van H.!!! 😉 En zo mooi groen en die huizen en de koeien, alles is mooi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo ook de Käserei van Jan. We werden hartelijk ontvangen en kregen meteen een rondleiding en uitleg over deze speciale Gruyère en alle regels die erbij horen. Onderweg even weg van de snelweg nog met een oud boertje gepraat, die zag dat we uit Nederland kwamen en wilde even een praatje maken. Die woonde al 67 jaar in Zwitserland… we denken dat hij minstens 90 jaar oud moest zijn.

Nee, bedankt Jan, we blijven niet slapen …  nee, zouden wel kijken waar we konden overnachten…

… oh oh dat was effe  zoeken… na 2 uur rijden een veel te duur hotel (Bon Lieu… wat klopt hier niet aan de naam???) gevonden midden in Annecy. Gaan we morgen eerst maar eens de stad in om een ontbijt te scoren en de stad een heel klein beetje te verkennen. Nu eerst een wijntje van onze Italiaanse truffelvrienden en dan lekker slapen. Proost!!!

3 Replies to “8 september – afscheid en weerzien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *