7 september 2017 Hieperdepiep hoera Kees 54 jaar!

Een feestelijk dag begint met een feestelijk luxe ontbijt. Na de felicitaties en een flesje champagne cadeau van Conny en Jeroen genoten van een lekker ontbijt en na een uurtje de wandelschoenen aan en op pad… jammer genoeg hebben we naast de kussens ook de deodorant en een rugzak thuis gelaten, niet zo handig. Morgen maar eens een Decathlon in de buurt zoeken! Dus stinkend’ (viel mee hoor) en zonder rugzak begonnen we aan een 10,5 km lange tocht langs Trois Chateaux en Vignobles. Dat beloofde wat.

Relatief snel waren we al op hoogte bij het kasteel, althans wat vroeger een kasteel was. Langs en door diverse wijngaarden, wat een verschillende soorten druiven hebben we gezien. Maar ook een flinke klim naar ongeveer 600 meter hoogte door een bos… het was een bijzondere wandeling.

Na rijp beraad besloten om in het dichtbij gelegen dorpje te lunchen of in ieder geval iets te drinken… dat viel tegen, geen gelegenheid, dan door naar een dorpje verderop waar zelfs de bakker ’s middags gesloten was en zeker geen horeca zat. Na nog zo’n dorp te hebben gehad waar echt niets te beleven was doorgelopen naar Eguisheim onze ‘thuis’basis. Onderweg wat perziken uit een boom gegeten en hier en daar wat druiven gepikt. Door het gebrek aan een rugzak was de beperkte watervoorraad ook allang op. Dus ons gestort op het eerste t beste terras en onszelf getrakteerd op Tarte Flambée en een liter witte wijn.

Napratend kwamen we tot de conclusie dat Kees zijn verjaardag heel goed ingevuld was met deze verrassings-wandeling in gezelschap van Conny en Jeroen.

Wij hebben er van genoten en deze dag afgesloten met een diner bij het restaurant naast het hotel met Sauerkraut en forel! Morgen wijn kopen en dan naar broer Jan in Zwitserland.

      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *