6 september 2017

woensdag 6 september 2017
Heerlijk geslapen, even wakker geweest en wat aan mijn website gewwerkt maar vervolgens toch weer lekker geslapen. Om 9.00 uur gewekt door moeder omdat ze de reservesleutel van haar auto miste, die ik inderdaad nog in mijn bezit heb… Maar mooie tijd om te douchen en uit te checken. Op zoek naar een plaats om te ontbijten, die vonden we en wat voor eentje Boulangerie/ Patisserie Vilmain… mmmmmm, heerlijk die éclair!!!

        

Inmiddels heeft Waldeck gebeld dat we elkaar om half 1 op de parkeerplaats van de Ferme L’Hirondelle kunnen ontmoeten. Om dan naar zijn nieuwe huis in Fortschwir te rijden, iets te eten en drinken. Om 15.00 uur heeft hij een afspraak en hebben wij het plan om door te rijden naar Zwitserland, naar broer Jan.Die runt daar een kaasmakerij voor een coöperatie en maakt Gruyère. Nog nooit geweest dus dat zal tijd worden.
Tot de middagafspraak door Ribeauville geslenterd, wijn gekocht, kaart verzonden aan onze ‘wekker’ van vanochtend, kaarsje in de kerk aangestoken voor alle zieken, overleden dierbaren en voor een veilige mooie reis door onze kinderen in India, in hele mooie boekwinkel geweest, waar veel ideeën kwamen opborrelen maar daar een andere keer meer over.

  

 

Het weerzien met Waldeck en Terese was heerlijk. Op één of andere manier voelde het gelijk weer vertrouwd en was het alsof we elkaar vorige week nog gesproken hadden, al was het al meer dan 8 jaar geleden waarschijnlijk.

Tijdens het verorberen van een stuk of 8 Tarte flambées oftewel Flammkuchen en wat biertjes en spa rood kwam er aan app binnen van Conny met de vraag waar we Kees zijn verjaardag morgen gaan vieren. Waarop ik antwoordde dat we nu vlakbij Colmar zaten… het toeval wil dat ook Conny en Jeroen daar ergens zouden overnachten. Na afscheid van Waldeck en Terese binnendoor naar Eguisheim gereden. Ingecheckt bij Auberge Alsacienne en vanuit ons raam Jeroen en Conny gespot. Eguisheim centre ingelopen en ons tegoed gedaan aan een fles Gewurztraminer, een leuk diner, een fles Pinot Gris, een heerlijke creme brulee (bijna net zo lekker als die van mijn broer Jan). Trefwoorden deze avond: hondenpis, mooie borden, tweede leg bediening/baas, wandelen en wijsheid, Zwarte Woud, Rummykub en twee handen op één buik.

             

 

2 Replies to “6 september 2017

    1. denk dat we de deuren wat moeten verbreden, ma. Alhoewel vandaag best ver gewandeld met weinig eten onderweg dus dat heft elkaar weer op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *