13 september, adembenemend mooi

Slecht internet en geen wifi dus gisteren niets geplaatst.

t Wordt bijna saai maar we hebben weer een geweldige dag gehad. Eerst naar de grootste stuwdam van Europa gereden bij Lac de Serre Poncon. Een verval van 125 meter, heel indrukwekkend, en wat voel je je dan ineens klein bij die bergen en zo’n hoge stuwdamwand.
Aan het water achter de stuwdam was het zo vredig, stil en mooi. Beetje zitten, scharrewietselen (jeugdsentiment!) We wilden rondrijden maar kwamen er achter dat dat toch wel echt een heel eind zou zijn. Dus maar niet gedaan. Tijdens het nuttigen van Toutchamps met vleeswaren (sorry Eelke;)) een plaatselijke specialiteit in het nog ‘plaatselijkere’ restaurant van Rousset besloten om kano’s proberen te huren. Halverwege op weg naar de kano’s nodigde een wegje naar benden ons uit om te gaan wandelen naar een strandje. Het leek op zo’n 1,5 uur naar beneden te liggen maar na 1,5 uur was het nog bijna net zo ver weg. (Het strandje, ons doel, ¬†wat we zagen en op de foto’s ook te zien is kwam ietsje dichterbij).En we moesten ook weer terug omhoog, iets wat misschien nog wel meer tijd nodig heeft want mijn conditie is alleen berekend op platte wegen. Wat we onderweg wel tegenkwamen is ons huis wat we gaan kopen, we geven ons op voor Ik vertrek en gaan dan op kosten van dat programma daar ons droomhuis bouwen en daar wonen. Er moeten nog wel wat bomen gekapt om een adembenemend uitzicht te hebben maar dat is dan weer goed om het huis in de winter te verwarmen!. Misschien dat we dan zelfs een hond nemen maar niet zo eentje als de twee die op de terugweg Kees z’n armen ‘speels’ eraf beten… mij niet gezien. Ik stond daar met mijn armen omhoog een hartslag van 250 bang te zijn. Ik zie ze nog zo op me afstormen, engerds. Eenmaal bijgekomen in Chorges op het dorpsplein bij de enige kroeg die open was, kregen we een Genepy, een kruidenlikeur van een plantje dat hier op de rotsen in de bergen groeit… wat een feest! Ik heb teruggereden naar Gap alwaar we gebakken zeepaling hebben bereid, heel apart en erg lekker.
Kortom alweer een dag vol adembenemende vergezichten, een mooie wandeling, lekker eten en een biertje en een wijntje. Het lijkt wel vakantie! Morgen verwachten ze hier regen dus effe aankijken en misschien een keertje lekker uitslapen en luieren.

Oh ja en Jelle en Inge hebben hun eerste reisblog-verhaal op hun site gezet, www.moderntravellers.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *